Sterk Techniekonderwijs Noordoost-Friesland

Over Sterk Techniekonderwijs

Onderwijs en bedrijfsleven uit de regio Noordoost-Friesland werken samen in het project Sterk Techniekonderwijs.
Het gemeenschappelijke doel is om jongeren enthousiast te maken voor techniek en om onderwijs & bedrijfsleven beter op elkaar aan te laten sluiten.

Niet alleen nieuwe werknemers in de techniek zijn nu en in de toekomst hard nodig, maar ook medewerkers in het technisch onderwijs. Met elkaar geven we een impuls aan het technisch onderwijs en aan de toekomst van techniek in de regio.

 

Meer weten?

 

Docenten Sterk Techniek Onderwijs NOF leren alles over Prototyping

Docenten met hart voor techniek uit de regio Noordoost-Friesland kwamen woensdag 2 maart jl. bijeen om te leren ván en mét elkaar. Tien techniekdocenten van vier verschillende VO-scholen volgden een masterclass Prototyping op het Friesland College in Leeuwarden. Prototyping is het ontwikkelen van nieuwe producten en toepassingen. De masterclass was georganiseerd door collega’s van het Friesland College en de werkgroepen Technologie & Toepassing en Professionalisering & Werving van Sterk Techniekonderwijs Noordoost-Friesland (STO-NOF).

Onder enthousiaste leiding van Sjaak Visser en Johan van Althuis van het Friesland College kregen de VO-docenten een introductie in de programma’s die gebruikt worden om kleine voorwerpen in 3D te printen of met een lasersnijder uit te snijden. Na een korte rondleiding langs de verschillende printers en snijders ging de groep zelf aan de slag met het ontwerpen van een klein voorwerp. Door elkaar te helpen en ervaringen uit te wisselen werd op een informele manier ván en mét elkaar geleerd door de docenten van !mpulse Kollum en Dalton Dokkum (beide OSG Piter Jelles), vmbo-VAKschool en vmbo-t van Dockinga College, Lauwers College Buitenpost en Aeres Buitenpost.

“De masterclass was een succes en smaakt naar meer” geeft Mieke IJedema, projectcoördinator Professionalisering & Werving van STO-NOF, aan. “Het is heel waardevol om van elkaar te leren, als docent je kennis up to date te houden én zelf te ervaren waar de leerlingen uit het VO straks op het MBO mee te maken krijgen. Dit maakt dat we de leerlingen nog beter kunnen voorbereiden op het vervolgonderwijs en ook dat we ze nog beter kunnen enthousiasmeren voor een opleiding in de techniek. Samen zetten we de schouders onder Sterk Techniek Onderwijs in Noordoost-Friesland.”

Volg ons ook online!

 Nieuwsgierig geworden?

Wilt u meer informatie of een bijdrage leveren aan Sterk Techniekonderwijs? Wij komen graag in contact!
Stuur een e-mail via het contactformulier en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

 


 

Aanmelden nieuwsbrief

 

Samenwerkingspartners