Lessenreeks, start op 12 mei 2022

Tijdstip: 14.00 tot 15.30 uur 
Locatie: Lauwers College Buitenpost 

Een reeks lessen over techniek, voor leerlingen van groep 8 van de basisschool in de omgeving van Buitenpost. Het programma is een combinatie van lego, domino, techniek en technologie. De leerlingen gaan op ontdekkingstocht in een aantal technieklessen. Het programma wordt afgesloten met een Domino Day.

Meer weten?
> Jelle Hoogterp | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

25 mei 2022

Tijdstip: 12.30 - 17.00 uur  
Locatie: Campus Kollum 

CNC staat voor Computer Numerical Control. Met behulp van een CNC machine is het mogelijk om verschillende materialen te bewerken. De inzet van computergestuurde techniek in de onderwijspraktijk zal de komende jaren steeds verder toenemen en zal een groeiende bijdrage gaan leveren aan het vormgeven van toekomstige vakmensen. Deze masterclass heeft als doel de kennis van docenten en instructeurs te vergroten wat betreft de EMCO machines. Op zowel het Dockinga College als het Lauwers College hebben deze machines een plek in de onderwijspraktijk binnen het beroepsgerichte profielvak Produceren, Installeren en Energie. 

Meer weten? 
> Mieke IJedema | projectcoördinator | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

3 juni 2022

Tijdstip: 12.00 tot 20.00 uur
Locatie: vmbo-VAKschool van het Dockinga College | Birdaarderstraatweg 125a | Dokkum

Durf jij te kiezen voor techniek? Techniek is overal! Techniek Tastbaar is een dynamische presentatie voor leerlingen van 10 – 16 jaar van de mogelijkheden van de techniek met 'doe' activiteiten, informatie over studie, beroepen en carrièremogelijkheden en bedrijven die de verschillende werelden van techniek presenteren, rekening houdend met opleidingsniveaus. Beleef het zelf en kom langs en neem je ouders, vriendjes en vriendinnetjes mee! De entree is gratis, aanmelden is niet nodig. 

Meer weten? 
> Ben Jansen | projectcoördinator | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

8 juni 2022

Tijdstip: 13.30 tot 15.30 uur 
Locatie: Lauwers College Buitenpost 

Voor alle meiden in de onderbouw van het vmbo (leerjaar 1, 2 en 3). Een programma met diverse workshops in het kader van techniekonderwijs, o.a. lasersnijden, t-shirts bedrukken en sierraden maken. Daarnaast kunnen de meiden ook praten met vrouwelijke techniek ambassadeurs. Vraag ze alles wat je wilt weten!

Meer weten?
> Jelle Hoogterp | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Subcategorieën

Volg ons ook online!