Het project Sterk Techniekonderwijs Noordoost Friesland (STO-NOF) is een samenwerking tussen het onderwijs en het bedrijfsleven, met als doel de leerlingen enthousiast te maken voor techniek en technologie. De scholen in de regio ontvangen gedurende vierenhalf jaar subsidie voor dit project, waarbij een vereiste is dat minimaal 10% hiervan wordt bijgedragen door cofinanciering door het bedrijfsleven.

De (branche)organisaties Bouwend Nederland, Bouwmensen, Fiks, OTIB/WIJ-Techniek, Techniek Nederland, OBM opleidingen, Koninklijke Metaalunie, Bowinn en een aantal bedrijven hebben in een samenwerkingsovereenkomst verklaard deze cofinanciering met de bedrijven in onze regio te realiseren.

Dit betekent dat alle activiteiten door techniek- en technologiebedrijven binnen het vmbo-onderwijs in Noordoost-Friesland meehelpen aan het realiseren van onze gezamenlijke doelstelling. Het gaat hierbij om het geven van gastlessen, het ontvangen van leerlingen voor stages en/of bedrijfsbezoeken, het geven van masterclasses of bedrijfsbezoeken aan docenten, het meedoen aan evenementen of het initiëren en begeleiden van praktijkopdrachten.

De cofinanciering kan bestaan uit de inzet door medewerkers van de bedrijven en/of het ter beschikking stellen van materiaal of faciliteiten. Elke bijdrage wordt vastgelegd door één van de projectleiders en ondertekend door het bedrijf, zodat er verantwoording aan de subsidieverstrekker kan worden afgelegd.

Samen zorgen we op deze manier voor toekomstige medewerkers, die goed voorbereid en met enthousiasme in de techniek en technologie binnen onze regio willen werken!

Meer weten?

Wil je meer informatie over cofinanciering? Neem dan contact met ons op! Wij vertellen je graag meer.

 

Nieuwsgierig geworden?

Wilt u meer informatie of een bijdrage leveren aan Sterk Techniekonderwijs? Wij komen graag in contact!

Contact

Volg ons ook online!