Sterk Techniekonderwijs Noordoost-Friesland

Over Sterk Techniekonderwijs

Onderwijs en bedrijfsleven uit de regio Noordoost-Friesland werken samen in het project Sterk Techniekonderwijs.
Het gemeenschappelijke doel is om jongeren enthousiast te maken voor techniek en om onderwijs & bedrijfsleven beter op elkaar aan te laten sluiten.

Niet alleen nieuwe werknemers in de techniek zijn nu en in de toekomst hard nodig, maar ook medewerkers in het technisch onderwijs. Met elkaar geven we een impuls aan het technisch onderwijs en aan de toekomst van techniek in de regio.

 

Meer weten?

 

Verhalen en tips uit de praktijk boeien techniekleerlingen

 

Op de bouwprojecten was hij al volop bezig om (nieuwe) collega’s te begeleiden en vaardigheden aan te leren. Z’n kennis en passie voor techniek wil Marcel Verstegen maar wat graag delen en dat doet hij dan ook volop met de PIE-leerlingen van de vmbo-VAKschool van het Dockinga College in Dokkum. ,,Dit is geweldig en geeft heel veel voldoening.”

Ruim anderhalf jaar geleden - eind oktober 2021 - maakte Verstegen vanuit het bedrijfsleven de overstap naar de VAKschool. Ondertussen volgt hij aan de Friese Poort de opleiding instructeur mbo. Daarnaast is het de bedoeling dat Verstegen na de zomer van start gaat met de hbo-opleiding tot tweedegraads docent.

BUITENPOST - Het event GirlsTECH is een daverend succes geworden. Een kleine zestig meiden uit groep 8 van diverse basisscholen vermaakten zich donderdag in Buitenpost opperbest met allerhande workshops rond techniek en technologie. ,,Dit is vet gaaf en héél cool om te doen.”

Voor de meiden was er twee uur lang van alles te beleven in het Lauwers College. Vliegen en battelen met drones, sieraden, armbandjes en houtwerkjes maken, T-shirts bedrukken, programmeren met LEGO-Spike-sets en zelf een lekkere taart feestelijk versieren; de girls beleefden met al deze activiteiten een uiterst fijne middag.

Vonken creëren tussen onderwijs en bedrijfsleven

Ze staat te popelen om structurele verbindingen tussen het onderwijs en het bedrijfsleven tot stand te brengen. Harriët Hoekstra-de Jong is sinds 1 maart relatiebeheerder voor Sterk Techniekonderwijs in Noordoost-Friesland (STO-NOF). Een nadere kennismaking met een vrouw die een sterke affiniteit heeft met de regio, met techniek en zélf door een leuke stage ‘in Buitenpost bleef hangen’.

Volg ons ook online!

 Nieuwsgierig geworden?

Wil je meer informatie of een bijdrage leveren aan Sterk Techniekonderwijs? Wij komen graag in contact!
Stuur een e-mail via het contactformulier en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

 


 

Aanmelden nieuwsbrief

 

Samenwerkingspartners