Sterk Techniekonderwijs Noordoost-Friesland

Over Sterk Techniekonderwijs

Onderwijs en bedrijfsleven uit de regio Noordoost-Friesland werken samen in het project Sterk Techniekonderwijs.
Het gemeenschappelijke doel is om jongeren enthousiast te maken voor techniek en om onderwijs & bedrijfsleven beter op elkaar aan te laten sluiten.

Niet alleen nieuwe werknemers in de techniek zijn nu en in de toekomst hard nodig, maar ook medewerkers in het technisch onderwijs. Met elkaar geven we een impuls aan het technisch onderwijs en aan de toekomst van techniek in de regio.

 

Meer weten?

 

Theater Sense in Dokkum vormde donderdag 21 april het decor van een zeer inspirerende bijeenkomst over het project ‘Bouwen aan Ambitie’. In een fraaie setting werden tien projecten gepresenteerd die inzetten op het ontwikkelen van ondernemend en innovatief gedrag van leerlingen, studenten, professionals en burgers.

Onder anderen projectcoördinator Ben Jansen van de ontwikkellijn Werving en PR van Sterk Techniekonderwijs Noordoost-Friesland (STO-NOF) verzorgde er een pitch. De conferentie kende een mooie opkomst met zo’n honderd deelnemers. Het was sowieso heerlijk om elkaar weer ’live’ te ontmoeten na de coronapandemie, zo klonk het alom in Sense.  

De herinrichting van het centrum van Buitenpost krijgt ook een inbreng van scholieren. In samenwerking met de gemeente Achtkarspelen en het bedrijfsleven hebben leerlingen van het Lauwers College zich bij ‘een levensechte opdracht’ gestort op ideeën voor een aantrekkelijker winkelhart. Deze komen op tafel bij de werkgroep die zich bezighoudt met de reconstructie.

Maatwerkroute naar mooie baan in Noordoost-Friesland

Het is een fraai praktisch resultaat. Met een brede glimlach haalt Fred Hoekstra een boekje over de basisbeginselen installatie- en elektrotechniek tevoorschijn. ,,Er is geen enkele regio en niet één school die dit heeft. Maar wij hebben ’m wel”, glundert de coördinator vernieuwd technisch onderwijs. ,,En er staan nog heel veel andere mooie dingen op stapel. Allemaal maatwerk, in het belang van - vooral - de kinderen, de bedrijven én de regio Noord-Friesland.”

Volg ons ook online!

 Nieuwsgierig geworden?

Wilt u meer informatie of een bijdrage leveren aan Sterk Techniekonderwijs? Wij komen graag in contact!
Stuur een e-mail via het contactformulier en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

 


 

Aanmelden nieuwsbrief

 

Samenwerkingspartners